Сокът от нар подобрява работоспособността

Напитката има тонизиращ и укрепващ ефект
Обновена: 17 май 2012 15:39 | 17 май 2012 15:39,
3
Сокът от нар подобрява работоспособността
източник: Reuters

Био сокът от нар не съдържа захар и консерванти. Има диуретично, противовъзпалително, антисептично и обезболяващо действие.

Натуралната напитка е полезна за подобряване на имунитета, жизнеността при настинки и грип, стомашно-чревни разстройства, бъбречни кризи. Спомага и по-лесното възстановяване след инфекциозни заболявания и операции.

Био сокът помага и при дерматити. Подхранва кожата, косата и укрепва ноктите.

Напитката има антиоксидантно действие. В 30 мл сок от нар се съдържат 3 пъти повече антиоксиданти, отколкото в същото количество зелен чай или червено вино.

Тъй като съдържа фолацин, пектини и танини, био сокът от нар е полезен при различни възпалителни заболявания на храносмилателната система.

Богат е на витамините С, В1, В2, В6, В12, Р. Сокът от нар има богат минерален състав, състоящ се от калий, калций, магнезий, фосфор, желязо, натрий.

Съставките спомагат стимулирането на кръвообращението и регулирането на нивата на кръвната захар и холестерола. Затова е полезен за сърдечносъдовата система, намалявайки и риска от развитие на атеросклероза.

Консумацията на био сок от нар има тонизиращ и укрепващ ефект и повишава работоспособността.

Напитката не е висококалорична и не възпрепятства поддържането на стройна фигура и тънка талия.

Био сокът от нар е полезен и за мъжете, включително за подобряване на еректилната функция. Съдържанието на антиоксиданти допринася за увеличаване нивата на азотен окис, който отпуска стените на кръвоносните съдове и увеличава притока на кръв към мъжкия полов орган.

Изследвания показват, че редовната консумация на сок от нар спомага забавянето на процесите на стареене и намаляването на риска от онкологични заболявания, като рак на кожата, на гърдата при жените и на простатата при мъжете.

Препоръчително е био сокът от нар да се консумира един път на ден, по 50 мл. Може да се подслади с мед или да се разреди с малко вода. 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Ivan преди 11 години
Ужасна статия за нещо толкова полезно. Ползата от нара е доказана отдавна, богатството му на витамини и минерали също. Но написана така, тази статия си е чиста скрита реклама. Особено с това "био". Ще си направя специално труда следващия път в магазина да потърся коя фирма продава сок от "био нар" и със сигурност няма да си купя.
2
0
 
3
 
! Отговори
ха преди 11 години
...фреш от орехи - също.
1
0
 
4
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Подобрява и...потентността,затова 50декара в Кривунделово,вместо с...тикви,ще ги сея с нарови дървета и ще правя...натурални сокове.(платена реклама)