ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Нар – какво лекува този вълшебен плод?

Този вълшебен сок от нар може да ви върне здравето за отрицателно време и това твърдение не е пресилено

 

Сок от нар. Може би всеки от вас е опитвал малките червени семенца на нара, които са толкова вкусни и освежаващи. Нарът е един леко странен плод, който е доказал своите здравни ползи през вековете.

Според древните перси Ева всъщност е изляла нар от дървото на познанието в Райската градина, а не ябълка. Древните египтяните погребвали своите мъртви с нарове, защото смятали, че този плод ще им даде вечен живот.

Този плод също е включен в митологията като символ на добри вести. Гърците задължително хапват нар на сватбените тържества, а китайците ядат захаросани нар семена за късмет.

Изследователите откриват истината за здравните ползи на нара, доказвайки защо този екзотичен плод е заел такова легендарно място в културите през вековете. Учените, провеждащи изследвания за многото ползи за здравето на нара са направили някои потресаващи находки.

Първо, този плод е пълен с антиоксиданти. Семената от нар действат и като аспирин, запазвайки тромбоцитите от слепване и формирането на опасни кръвни съсиреци.

Изследванията показват също, че яденето на семена и пиенето на сок от нар може да увеличи нивата на кислород към сърцето.

Други проучвания показват, че с течение на времето, плодът нар може да помогне в борбата еректилната дисфункция. Този супер плод може да намали възпалението при артрит чрез ликвидиране на ензимите, които разграждат хрущяла.

Снабден с антиоксиданти, равни на тези в зеления чай и червеното вино и пълен с витамин С и кали, консумацията на сок от нар помага ето така:
– По-малък риск от сърдечно-съдови заболявания
– Нисък риск от рак, особено на простатата и на гърдата
– Помощ при диария
– Намаляване на холестерола
– Контрол на теглото
– Борба клетъчното увреждане
Наровете са един от малкото плодове, чийто сок е също толкова полезен, колкото и самия плод. Кората не може да се консумира директно, но всъщност именно тя съдържа най-много антиоксиданти. Те могат да бъдат набавени именно чрез консумацията на сок, защото кората се използва за направата му.

витамин B17
Витамин В17 вече е достъпен и у нас!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Нар – какво лекува този вълшебен плод?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *