Gotvach.bg»Статии»Диети»Сок от нар за тънка талия

Сок от нар за тънка талия

Сок от нар за тънка талия

Последните проучвания върху полезните свойства на нара показват, че редовната консумация на сок от “божествения” плод може да помогне в борбата с възрастовите изменения, които настъпват в тялото с напредване на възрастта. Често тези изменения водят до обезформяне на тялото ни или с други думи, до натрупването на прекомерно количество мазнини.

Последните проучвания на изследователите от университета в Единбург са установили с категоричност ползотворното влияние на сока от нар. Една чаша дневно спомага за намаляване кръвните нива на мастни киселини, известни като неестирифицирани или свободни мастни киселини (FFA).

Именно неестирифицирнаните мастни киселини са главният виновник за мастните натрупвания в областта на корема и около вътрешните органи. Това на медицински език е известно като висцерално затлъстяване.

По този начин освен ползите за сърцето, повишаването на сексуалната активност при хората и намаляването на риска от онкологични заболявания, сокът от нар добави в актива си още една точка, като силен унищожител на мазнините на талията.

В експериментално проучване на специалистите са взели участие 24 мъже и жени. Ежедневно те приемали по 500 мл сок от нар в продължение на един месец.

Сок от нар за тънка талия

След приключване на експерименталния период били отчетени ползите, които този плод дава на човешкия организъм. При повече от 50% от доброволците намаляло количеството на мастната тъкан в областта на корема и ханша.

Като допълнение, при почти 90% от хората било отчетено по-ниско кръвно налягане, а следователно и намален риск от инфаркт, инсулт, сърдечни проблеми и бъбречна недостатъчност.

Тръпчивият вкус на нара издава богатото му съдържание на танинови вещества, а сладкият вкус на плода е благодарение на високото съдържание (до 20 %) на монозахариди – фруктоза, глюкоза и захароза.

Сокът от нар ежедневно ни доставя високи дози калий (до 378 мг), желязо, магнезий, фосфор, калций, натрий, мед и др. Не липсват и витамините, като дозите на витамини С, В6, В12 и Е в нара са доста големи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest