Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нарът предпазва от преждевременно раждане

Плодът от нар е много полезен по време на бременност и е необходима бременните да го консумират най-малко 2 пъти седмично. Той е много добър източник на витамин А, витамин Е, калий и фолиева киселина, които са много важни по време на бременността. При някои жени съществува опасност от спонтанен аборт за да се предотврати той е необходимо да се смесят прах от листа от нар и прах от сандалово дърво, да се смесят с кисело мляко и мед и да се консумира тази смес от бременната жена поне по два пъти на ден.

Хипоксия исхемия е феномен, който се характеризира с тежка липса на притока на кръв, а следователно и на кислород  до мозъка. Това се случва по време на бременност при 2 от 1000 жени и води до преждевременно родени бебета. За да се избегне това е необходимо бременната жена да включи в диетата си консумацията на плодове от нар. Консумацията на сок от нар също така и укрепва стените на матката на бременната жена.

Проучване извършено във Вашингтонския университет установява, че жени , които са консумирали вода примесена със сок от нар през бременността си значително намалява риска от загуба на мозъчни клетки.

Нарът е много полезен и при диабет, тъй като той е от храните с високо гликемичен индекс и може да увеличи нивото на захарта в кръвта. Така, че плодовете от нар са силно препоръчителни при бременни жени страдащи от диабет.

Витамин Е и фитохимикалите, които се съдържат в нара действат като основен източник на антиоксиданти. Те забавят образуването на свободни радикали в тялото и по този начин предпазват от развитието на рак и болестта на Алцхаймер.

Нарът е много добър източник на желязо и така предпазва и лекува всички видове анемия. Ежедневната му консумация предпазва от преждевременно стареене

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *