Начало За нас Реклама Контакти

Свински котлети с гъби, кестени и нар

Снимка за Свински котлети с гъби, кестени и нар
90
Време за приготвяне: 90 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Краят на сезона на кестените и наровете е подходящото време да се поглезите с това ефектно ястие, с отчетливи землисти вкусове и чудесна сладост, които перфектно подхождат на крехкото свинско месо.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 4 свински котлета
  • 100 г сирене бри
  • 1 с. л. масло за гъбите
  • 100 г печурки, нарязани на филии
  • 1 стрък праз, нарязан на кръгчета
  • 1 с. л. сушени манатарки
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 с. л. масло за кестените
  • 1 щипка кафява захар
  • 1 глава лук, нарязана на полумесеци
  • 2 стръка селъри, нарязани на ситно
  • 400 г обелени сварени кестени
  • 1 ч. л. салвия
  • 1 нар
  •  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Манатарките се заливат с 1 ч. ч. кипяща вода и се оставят за 20 мин.

  2. 2.

    Маслото за гъбите се загрява и в него се слагат празът и гъбите на силен огън, докато се изпари течността. Добавят се отцедените манатарки. Подправят се със сол и пипер на вкус. Отстраняват се от огъня и се слага сиренето, нарязано на парченца.

  3. 3.

    Котлетите се разрязват така, че да се образува джоб. Пълнят се със сместа от сирене и гъби и се затварят с клечка за зъби. Поръсват се със сол и пипер на вкус и се запържват от двете страни в загретия зехтин. След това се пекат 10 мин. във фурна, загрята до 200° С.

  4. 4.

    Нарът се обелва и зрънцата се почистват от ципите.

  5. 5.

    В маслото за кестените се слага да се задуши на слаб огън лукът. Добавя се захарта и се оставя леко да се зачерви. Слагат се селърито и кестените. Огънят се засилва. Подправя се със сол, пипер и салвия. Слагат се зрънцата нар и всичко се разбърква.

  6. 6.

    Котлетите се сервират с гарнитурата от кестени и нар.

Подходящи типове вина
Март 2010
Още подобни рецепти
Коментари