Следва

15 октомври, понеделник - Гуинет Полтроу

Отпиваме жадно или точно колко полезна е една чаша сок от нар

Този сладко-кисел сочен еликсир няма сезон, консумира се по всяко време на годината и точно сега, в тази странна зима...

Health преди 1 година

Този сладко-кисел сочен еликсир няма сезон, консумира се по всяко време на годината и точно сега, в тази странна зима ни е най-необходим, поради безкрайно полезните си свойства, сред които…

via GIPHY


- Да засилва сексуалното желание, защото е един от най-силните афродизиаци в природата. Мъжете и жените, които всеки ден изпиват по една чаша сок от нар, увеличават нивата на тестостерон в организма си, което наподобява ефекта от виаграта.

- Спира развитието на атеросклерозата, защото 30 мл. сок от нар съдържат 3 пъти повече антиоксиданти от 30 мл зелен чай или червено вино. Те пък предпазват от болести на сърцето и подобряват кръвообращението.

- Намалява риска от злокачествени заболявания като рак на кожата, на гърдата при жените и на простатата при мъжете, поради горния полезен факт.

- Изгаря мазнините около талията и корема. Ако всеки ден изпиваме по една чаша сок от нар, след месец, без дори да сме променяли хранителното си меню, неприятните „паласки“ ще се стопят като захарен памук.

- Повишава хемоглобина и помага при лечението на анемия.

- Сваля кръвното, заради силно диуретичното си действие, което го прави изключително полезен при хора, страдащи от хипертония. А високото съдържание на калий в този чудодеен сок способства за поддържане на работата на сърцето.

- Тонизира и ободрява духа и тялото, защото в една чаша сок от нар се съдържа около 40% от необходимата за организма дневна доза витамин С. В Индия „еликсирът“се използва за подобряване на работоспособността. За този ефект се пият до две чаши дневно сок от нар половин час преди ядене.

- Намалява холесторола заради състава си - калций, магнезий, фосфор, желязо, натрий, калий, като по количеството на калий многократно превъзхожда други плодови сокове.

- Помага при различни възпалителни заболявания на храносмилателната система, благодарение на наличието на фолацин, пектини и танини.

- Повишава устойчивостта на организма към радиация.

- Сокът от нар стимулира растежа на косата и ноктите.

- Почиства прекрасно лицето и тялото. Сокът от нар помага при акне и се използва като избелващо средство при пигментни петна и лунички.

- Една чаша сок от нар утолява жаждата заради съдържанието на лимонена киселина, която му придава приятно кисел и великолепно освежаващ вкус.

Внимание:  Сокът от нар е противопоказен за хора с повишена киселинност на стомаха, язвени заболявания на храносмилателните органи и панкреатит. За да е здравословен сокът от нар обаче, дори и за абсолютно здрави хора, без проблеми със стомаха, е препоръчително чудната сладко-кисела течност да се консумира разредена с вода или с друг некисел сок, например от моркови, ябълка, целина. 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.